Ga naar de inhoud

Beurservaring

De beurs is altijd een plaats geweest met eigen “wetten” die voor de buitenstaander vreemd zijn. Dat is onder andere een gevolg van de psychologie van de mens. Ons brein is helemaal niet gemaakt om te beleggen en neemt daardoor vaak foute beslissingen. Ons gevoel van angst en hebzucht werkt tegen ons. Het is ook niet eenvoudig om al het nieuws dat we dagelijks lezen, te beoordelen en te weten of het op lange termijn belangrijk is. We zijn vaak te voorzichtig als het niet moet en nemen te veel risico als dat niet verstandig is. De steenrijke belegger Warren Buffett zegt daarom: wees voorzichtig wanneer anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig wanneer anderen angstig zijn.

Normaal duurt het minstens een jaar of vijf om te kunnen zeggen dat je geen beginner meer bent op de beurs. En zelfs op vijf jaar zal je nog niet alles hebben meegemaakt. Je kan wel lezen over de financiële crisis van 2008/2009 maar dat is toch anders dan dat je het meegemaakt hebt. Daarom staan in onze beleggingsgids diverse weetjes die ik geleerd heb in bijna twintig jaar. Zodat jij beter snapt hoe de aandelenbeurs werkt en je daardoor minder fouten maakt.

In onze beleggingsgids lees je alle belangrijke tips over beleggen. We hebben de ervaring en kennis opgedaan door bijna 20 jaar dagelijks de financiële markten te volgen. Omdat de beurs weinig in het nieuws komt, is het logisch dat de meeste mensen niet weten hoe die wereld werkt. Daarom hebben we een gids geschreven zodat iedereen kan beleggen zonder elke dag de beurs te volgen. Met al die kennis kan je ook dure beginnersfouten vermijden en snap je hoe de beurs werkt.